Overzicht bijbelboeken

Start

Job in vogelvlucht

Een compleet overzicht van alle terzijdes over dit bijbelboek op Bijbelencultuur.nl krijgt u via de menubalk hierboven; zie de rubrieken Over Job - Letteren - Kunsten - Cultuur.
Een greep uit het totale aanbod:

Job in de 20e/21e eeuw

'Een Job van onze tijd' is de titel van een verhaal van Maarten BiesheuvelJ.M.A. Biesheuvel - Een Job van onze tijd, dat hier behandeld wordt. Maar in de rubriek Letteren zien we meer voorbeelden van 'Jobs van onze tijd': Kasper Valk bij Arthur van SchendelArthur van Schendel - De grauwe vogels, heer Ollie B. BommelMarten Toonder - De zelfkant, Herzbergs Salomon ZeitscheckAbel J. Herzberg - Drie rode rozen. Deze laatste figureert ook in het solo-toneelstuk Job op Schokland van Henk van UlsenHenk van Ulsen - Job op Schokland.

Marten Toonder
Bommel als Job op de mestvaalt

Omgaan met Job

'De HEER heeft gegeven, de HEER heeft genomen, de naam van de HEER zij geprezen.' Op deze uitspraak van Job, nadat hij een serie jobstijdingenJobstijding moest incasseren, is heel verschillend gereageerdDe HEER heeft gegeven, .... De meest ontspannen omgang met 'de Heilige Man Job' vinden we waarschijnlijk in BrabantJobviering in Brabant: 'een gebedje en een verzetje'.