Overzicht bijbelboeken

Letteren > Drama

Prediker & Hooglied: cabaret

Vanaf december 2006 is het cabaretduo Van Muiswinkel & Van Vleuten anderhalf jaar achtereen langs de theaters getrokken met een programma onder de titel 'Prediker & Hooglied'. In februari 2008 maakte het tweetal bekend dat dit vijfde programma tevens de laatste vrucht van hun samenwerking zou zijn.

In 'Prediker & Hooglied' gaat het om twee vrienden van middelbare leeftijd die elkaar in een stadspark treffen. Rode draad vormt de uitnodiging voor een serie optredens voor een Nederlandse enclave in Australië. Grote vraag is: hoe het Nederland van nu te 'verkopen' aan geëmigreerde landgenoten? Bij het zoeken naar antwoorden ontstaat een kritisch beeld van onze samenleving.

Vanwaar de titel 'Prediker & Hooglied'? Van Muiswinkel zegt daarover in een interview: "Wij vinden het een mooie, poëtische titel. We wilden aanvankelijk twee advocaten opvoeren, John Prediker en Rob Hooglied. Daar hebben we een week lang plezier van gehad. Daarna maakte de voorstelling een draai. De titel konden we probleemloos handhaven. Bij 'Prediker & Hooglied' kun je van alles bedenken en mensen, heb ik gemerkt, komen zelf met allerlei interpretaties."
In een ander interview verklaart hij: "Omdat het zo’n mooie kreet is. Ik mag dan niet in God geloven, de taal en de traditie kun je héél goed gebruiken."

Heeft betrekking op:

Prediker 2:2