Overzicht bijbelboeken

Cultuur > Varia

Recept vijgenbrood

Vijgenbrood
1 kg gedroogde vijgen, in stukjes
250 g gehakte hazelnoten
250 g gehakte amandelen
1 tl kaneel
2 el suiker
1 tl geraspte sinaasappelschil
50 g chocola
20 á 40 ml anisette of anis
2 el geroosterde sesamzaadjes (naar keuze)
40 gepelde amandelen

Schep de vijgen, hazelnoten en amandelen goed om met kaneel, suiker en sinaasappelrasp. Laat de chocola au bain marie smelten en kneed de iets afgekoelde gesmolten chocola door het vijgenmengsel. Voeg zoveel anisette of anis toe tot er een vochtig of smeuïg mengsel ontstaat. Verdeel het deeg in punten of maak er rolletjes van ca. 5 cm dik van en rol deze door het sesamzaad. Garneer met amandelen. Tot gebruik in de koelkast bewaren.

Heeft betrekking op:

Marcus 11:13, Jesaja 38:21, 2 Koningen 20:7, Genesis 3:7